Давутоглу му честита на Барзани за успехот во Синџар против ДЕАШ

Давутоглу му честиташе на претседателот на Регионалната курдска управа во северниот дел на Ирак Месуд Барзани за успехот во операцијата против терористичката ДЕАШ во Синџар

417241
Давутоглу му честита на Барзани за успехот во Синџар против ДЕАШ

Премиерот Ахмет Давутоглу го побара по телефон претседателот на Регионалната курдска управа во северниот дел на Ирак Месуд Барзани на кого му честиташе за усопешно реализираната воена операција на курдските сили Пешмерги против терористичката организација ДЕАШ во Синџар.

Давутоглу во телефонскиот разговор истакна дека исчистувањето на ова подрачје од ДЕАШ претставува значаен успех во борбата против оваа терористичка организација.

Премиерот Давутоглу нагаласи дека од страна на секого треба да се знае дека постигнатиот успех во оваа операција и припаѓа на силите Пешмерги.

Премиерот Ахмет давутоглу напомена дека Турција поддршката што и ја дава на Регионалната курдска управа во северниот дел на Ирак ќе продолжи да ја дава и во иднина.

Месуд Барзани пак му се заблагодри на Давутоглу за честитањето и за пораката за солидарност. Тагови:

Слични вести