Продолжуваат операции против терористичката организација

Во рамките на операциите во Хакќари, Ширнак и Дијарбакир беа убиени 13 терористи

364587
Продолжуваат операции против терористичката организација

Според соопштението објавено од страна на Генералштабот, во операциите на руралното подрачје Шемдинли кај на Хакќари беа убиени 11, во Ширнак и Дијарбакир 2 терористи.

По добивањето на едно известување во Коџаќој кај Дијарбакир беше уништена една рачно направена бомба.

Меѓудругото во Килис беа приведени двајца членови на терористичката организација ДЕАШ кои по илегален пат од Сирија се обидуваа да влезат во Турција.


Тагови:

Слични вести