8 терористи на ПКК се предале кај Ширнак

8 припадници на терористичката организација ПКК кои дезертирале им се предале на силите за безбедност во Ширнак

360175
8 терористи на ПКК се предале кај Ширнак

Губернијата на градот Ширнак во Југоисточна Анадолија соопшти дека 8 припадници на терористичката организација ПКК кои дезертирале им се предале на силите за безбедност во Ширнак.

Во соопштението се подвлекува дека терористите се подлежени на адекватна постапка и дека во периодот 21 март-28 октомври годинава 987 поранешни припадници на терористичките организации ПКК и КЏК дезертирале и им се предале на силите за безбедност во Ширнак.


Тагови:

Слични вести