10 терористи им се предадоа на безбедносните сили во Ширнак

Голем број терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК продолжуваат да бегаат од организацијата и да им се предаваат на безбедносните сили

10 терористи им се предадоа на безбедносните сили во Ширнак

Додека продолжува одлучноста во борбата против тероризмот продолжува и бегството на голем број терористи од терористичката организација ПКК.

Како последно уште 10 терористи од планинскиот кадар на ПКК им се предадоа на безбедносните сили во градот Ширнак.

Вчера исто така се предадоа 10 терористи.

Губернијата на Ширнак соопшти дека бројот на терористите на ПКК кои од 21 март 2013 година досега им се предале на безбедносните изнесува 979 терористи.


Тагови:

Слични вести