Нова провокација од Русија

8 турски борени авиони беа испровоцирани од страна на ракетниот систем СА

389321
Нова провокација од Русија

Рускиот ракетен систем повторно ги испровоцира турските борбени авиони Ф-16.

Според соопштението објавено од страна на Турските вооружени сили, 8 турски борбени авиони од типот Ф-16 за време на патролното летање над турско-сириската граница, една минута 30 секунди беа испровоцирани од страна на руските ракетни системи поставени во Сирија.

Во соопштението беше истакнато дека провокацијата беше реализиран од страна на ракетниот систем СА стациониран во Сирија.


Тагови:

Слични вести