Средба на министрите за енергија на Г-20 во Истанбул

На 1 и 2 октомври во Истанбул за прв пат ќе се состанат министрите за енергија на земјите од Г-20

348255
Средба на министрите за енергија на Г-20 во Истанбул

Министрите за енергија на земјите од Г-20 составена од 19 индустриски најразвиени земји и Европската комисија за прв пат оваа година ќе се состанат на 1 и 2 октомври под претседателство на Турција.

На првиот ден од состанокот ќе се одржи Конференцијата за пристап до енергија во земјите од супсахарска Африка.

Вториот ден пак со учество на министрите за енергија на земјите членки се очекува да се дискутира за глобалните енергетски политики и глобалното затоплување и проблемите во врска со животната средина пред претстојниот Климатски самит во Париз. 


Тагови:

Слични вести