Во последните операции убиени уште 25 терористи

Во воздушната операција на турските воени џетови во северниот дел на Ирак беа убиени 19, а во операцијата во Чукурџа кај Хаќќари 6 мина терористи на ПКК

347954
Во последните операции убиени уште 25 терористи

Уште еден тежок удар врз терористите на ПКК...

Операциите на Турските вооружени сили против терористичката организација ПКК продолжуваат и од копно и од воздух.

Денеска во утринските часови беше реализирана нова воздушна операција во северниот дел на Ирак.

Во бомбардирањето на областа Гара беа убиени 19 терористи.

Во реализираната операција на Турските вооружени сили во населеното место Чукурџа кај градот Хаќќари пак беа убиени 6 лица.


Тагови:

Слични вести