Терористички напади во Хакќари и Мардин

Во терористичките напади во Хакќари и Мардин загинаа 5, а 3 полицајци беа повредени

388218
Терористички напади во Хакќари и Мардин

Во терористичките напади во Хакќари и Мардин загинаа 5, а 3 полицајци беа повредени.

Рачно направениот експлозив кој беше поставен на патот Хакќари-Ван беше активиран во моментот кога поминуваше оклопното полициско возило.

Во експлозијата загинаа 2, а 2 полицајци беа повредени.

Рачно направениот експлозив кој беше поставен на патот во Нусајбин кај Мардин исто така беше активиран во моментот кога поминуваше оклопното полициско возило.

Во експлозијата загинаа двајца полицајци од кои еден беше комесар, а 2 полицајци беа повредени.

Повредените полицајци беа пренесени на хоспитализација во болница, а безбедносните сили започнаа операција за фаќање на терористите.


Тагови:

Слични вести