Давутоглу реизбран за претседател на АК партијата

Ахмет Давутоглу од 1360 важечки гласови освои 1353 гласови

386660
Давутоглу реизбран за претседател на АК партијата

Актуелниот премиер и пратеник од Коња Ахмет Давутоглу со гласовите на 1353 делегати повторно беше реизбран за претседател на АК партијата.

Заврши изборот за претседател на на 5-от редовен голем конгрес на АК партијата што се одржа во спортската сала Арена во Анкара.

Претседателот на заседанието на конгресот Бекир Боздаг рече дека од регистрирани 1445 делегати, на гласањето актуелниот премиер и претседател на АК партијата, пратеник од Коња Ахмет Давутоглу од 1360 важечки гласови освои 1353 гласови. 7 гласови беа неважечки. Боздаг рече дека премиерот и пратеник од Коња со сите 1353 важечки гласови беше реизбран за претседател на АК партијата.


Тагови:

Слични вести