Акцент од премиерот Давутоглу на борбата против тероризмот

Премиерот Ахмет Давутоглу операциите против терористичката организација продолжуваат со решителност и дека терористичките цели продолжуваат да се гаѓаат со стопостотна прецизност

377508
Акцент од премиерот Давутоглу на борбата против тероризмот

Премиерот Ахмет Давутоглу на одржаната заедничка прес-конференција со претседателот на Европскиот совет Доналд Туск стави акцент на борбата против тероризмот.

Велејќи „Треба да се застане рамо до рамо против тероризмот на ПКК“, Давутоглу побара поддршка во борбата против тероризмот и од ЕУ.

Нагласувајќи дека операциите против терористичката организација продолжуваат со решителност, Ахмет Давутоглу истакна дека терористичките цели продолжуваат да се гаѓаат со стопостотна прецизност.

Освен тоа премиерот Ахмет Давутоглу укажа на тоа дека сириските мигранти пристигнаа до вратите на Европа.

Давутоглу рече: „Ова прашање не е прашање кое што би се оставило за после или би било одложено. Спротивно на тоа значајно е без да се губи ниту една минута Турција и ЕУ да заземат заеднички став по прашањето на мигрантите од Сирија, Ирак, Либија и други земји.“


Тагови:

Слични вести