Турција ги испраќа своите шехиди во нивниот вечен дом

Војниците и полицајците кои ги загубија животите во кукавичките терористички напади на терористичката организација ПКК во Хаќќари и Игдир се испраќаат во нивниот вечен дом

377164
Турција ги испраќа своите шехиди во нивниот вечен дом

Штабниот потполковник Илкер Челикџан кој го загуби животот во кукавичката терористичка заседа во Даглиџа кај Хаќќари беше погребан во градот Бурса, војникот Угур Јилдиз во Анталија, а десетарот Фатих Дуру во Чанаккале.

Припадниците на полицијата кои ги загубија животите во кукавичкиот терористички напад кај градот Игдир исто така беа погребани во нивните родни места во Дортдиван кај Болу, во Кириккале, Зонгулдак и во Јозгат.

На погребните церемонии учествуваа семејствата и блиските на загинатите војници и полицајци во кукавичките терористички напади, како и голем илјадници граѓани.


Тагови:

Слични вести