Мини безбедносен самит во официјалната владина резиденција

Во официјалната владина резиденција во Анкара се одржа мини безбедносен самит под претседателство на премиерот Ахмет Давутоглу

343898
Мини безбедносен самит во официјалната владина резиденција

Во официјалната владина резиденција во Анкара се одржаа мини безбедносен самит.

На самитот под претседателство на премиерот Ахмет Давутоглу учествуваа началникот на Генералштабот генерал на армија Хулуси Акар, потсекретарот на Владата Кемал Маденоглу и потсекретарот на Националната разузнавачка служба МИТ Хакан Фидан.

На дневен ред на самитот беа поставени терористичките напади кои што се реализираат во последно време и операциите на безбедносните сили против тероризмот внатре во границите на земјата и надвор преку границата.

Притоа детално беа разгледани добиените извештаи од единиците за разузнавање.


Тагови:

Слични вести