Давутоглу ја соопшти патната карта за привремената влада

Претседателот на АК Партијата и премиер Ахмет одржа прес конференција на која ја соопшти патната карта што ќе ја применува за состав на привремената влада која ќе управува со земјата до одржувањето на изборите

369281
Давутоглу ја соопшти патната карта за привремената влада

Претседателот на АК Партијата и премиер Ахмет кој во пладневните часови беше примен кај претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган од чија страна беше задолжен за состав на привремената изборна влада одржа прес конференција на која ја соопшти патната карта што ќе ја применува.

Давутоглу привремената изборна влада ќе треба да ја формира во рок од 5 дена.

Истакнувајќи дека предлог за учество во привремената влада ќе достави и до пратениците на опозиционите партии Давутоглу рече: „Во спротивно ако не постапам така би било спротивно на Уставот.“


Тагови:

Слични вести