Давутоглу ги прими гостите од Азербејџан, БиХ и Србија

Премиерот Ахмет Давутоглу денеска ги прими високите гости од Азербејџан, Босна и Херцеговина и Србија

333155
Давутоглу ги прими гостите од Азербејџан, БиХ и Србија

Премиерот Ахмет Давутоглу ги прими вицепремиерот на Азербејџан Абид Шерифов, потпретседателот на министерскиот совет на Босна и Херцеговина Мирко Шарович и вицепремиерот на Србија Расим Љајиќ.

Средбата со азербејџанскиот висепремиер Абид Шерифов беше одржана зад затворени врати и траеше приближно половина час.

На средбата беше разговарано за проектите за соработка помеѓу двете братски земји на чело со последната фаза до која е додјено во изградбата на железничката линија Баку-Тбилиси-Карс. 

Потоа премиерот Давутоглу ги прими гостите од Босна и Хецеговина и Србија.

Притоа на приемот Давутоглу истакна дека ќе се даде силна поддршка на одлуките на Тројниот трговски комитет на Турција, Босна и Херцеговина и Србија.


Тагови:

Слични вести