Целосна надлежност за Девлет Бахчели од ЦУО на МХП

На состанокот на Централниот управен одбор (ЦУО) на Партијата за националистичко движење (МХП) му беше дадена целосна надлежност на претседателот Девлет Бахчели за средбата со премиерот Давутоглу за формирање на нова влада

328900
Целосна надлежност за Девлет Бахчели од ЦУО на МХП

Централниот управен одбор (ЦУО) на Партијата за националистичко движење (МХП) одржа состанок на кој му беше дадена целосна надлежност на претседателот Девлет Бахчели по прашањето на разговорите што ќе се одржат со Партијата за правда и развој (АК Партијата) за формирање нова влада.

Централниот управен одбор  (ЦУО) на партијата се состана откако беше одлучено претседателот на Партијата за правда и развој (АК Партијата) и премиер Ахмет Давутоглу во рамките на разговорите за формирање нова влада на 17 август во понеделник да се состане со претседателот на Партијата за националистичко движење (МХП) Девлет Бахчели.


Тагови:

Слични вести