2 подрачја во Јуксекова кај Хакќари прогласени за безбедносни зо

Претходно за 3 подрачја во Хакќари беше усвоена иста одлука

326416
2 подрачја во Јуксекова кај Хакќари прогласени за безбедносни зо

2 подрачја во Јуксекова кај Хакќари на период од 15 дена прогласени за безбедносни зони.

Според соопштението објавено од страна на Губернијата на Хакќари беше истакнато дека подрачјата Ѓуркавак и Вараѓоз во рамките на општинските граници на Јуксекова беа прогласени за специјални зони за безбедност.

Во соопштението меѓудругото беше истакнато дека во периодот од 13 август до 27 август 2015 на граѓаните им се забранува да влезат во специјалните зони за безбедност кои официјално беа прогласени од страна на властите.

Претходно за 3 подрачја во Хакќари беше усвоена иста одлука.


Тагови:

Слични вести