Кукавички терористички напад на една караула во Дијабакир

Во нападот загина еден десетар, а 4 војници се повредени

324523
Кукавички терористички напад на една караула во Дијабакир

Во нападот од страна на терористичката организација ПКК на една караула на жандармеријата во Дијарбакир загина еден десетар.

Во нападот со минофрлачи беа повредени 4 војници.

Безбедносните сили започнаа операција за фаќање на терористите кои по кукавичкиот напад побегнаа.


Тагови:

Слични вести