Владина седница во дворецот на Чанкаја

Премиерот Давутоглу претседаваше со владината седница што се одржа во владиниот дворец на Чанкаја во Анкара

321648
Владина седница во дворецот на Чанкаја

Во владиниот дворец на Чанкаја во Анкара се одржа владина седница под претседателство на премиерот Ахмет Давутоглу.

На состанокот што траеше 4 часа и 40 минути беше разговарано за воените операции кои што продолжуваат внатре во земјата и надвор од земјата преку границата, како и за мерките кои што се преземаат против терористичките напади.

На состанокот исто така беше направена проценка и на фазата до која е дојдено во „физичкиот безбедносен систем“ кој што е формиран на границата со Сирија, а беа преразгледани и работите кои што се преземаат од страна на владиниот центар за координација по прашањето на борбата против тероризмот,.


Тагови:

Слични вести