Во Чанаккале фатени 200 лица од сириско и авганистанско потекло

По земањето на исказите на 100-те Авганистанци, 100 Сиријци, беа испратени во Центарот за екстрадиција на странците во Ајваџик

319326
Во Чанаккале фатени 200 лица од сириско и авганистанско потекло

Во Чанаккале фатени 200 лица од сириско и авганистанско потекло кои се подготвуваа по илегални патишта да преминат на грчкиот остров Мидилли (Лезбос).

Екипите на жандармеријата на Ајваџик извршиај операција на локацијата Чамбурну во селото Бехран.

Во операцијата беа фатени 200 имигранти меѓу кои имаше жени и деца, а кои по илегални патишта сакаа да пребегнат на грчкиот остров Лезбос.

По земањето на исказите на 100-те Авганистанци, 100 Сиријци, беа испратени во Центарот за екстрадиција на странците во Ајваџик, од каде ќе бидат депортирани.


Тагови:

Слични вести