Давутоглу ја информира опозицијата за воените операции

Премиерот Ахмет Давутоглу во телефонски разговор ги информира претседателите на опозиционите партии

385252
Давутоглу ја информира опозицијата за воените операции

Премиерот Ахмет Давутоглу во телефонски разговор ги информира претседателите на опозиционите партии Кемал Киличдароглу и Девлет Бахчели за последните воени операции на турските вооружени сили против терористичките упоришта.

Во разговорот кој бил реализиран во позитивна атмосфера премиерот Давутоглу воедно информирал дека по негова инструкција била формирана информативна делегација на чело со министерот за одбрана Веџди Ѓонул.

Делегацијата денес ќе ги посети Народната републиканска партија и Партијата за национално движење.

 


Тагови:

Слични вести