Половина од турските војници на задача на границата со Сирија

Турските вооружени сили соопштија дека приближно половината од турските војници кои се на задача на границите се ангажирани на границата со Сирија

384334
Половина од турските војници на задача на границата со Сирија

Приближно половината од турската војска која е на задача на границите се ангажирани на границата со Сирија.

Турските вооружени сили ги споделија последните информации во врска со бројот на турските војници на границата со Сирија.

Според тоа приближно половината од турските војници кои се на задача на границите се ангажирани на границата со Сирија.

Новите мерки кои што ги преземаат турските вооружени сили на границата со Сирија почнаа да даваат и позитивни резултати.

Така во првите чест месеци од 2015 година беа фатени 468 странски борци.

Во 2014 година бројот на лицата кои се обиделе да ја преминат границата по илегални патишта изнесуваше 70 илјади 927, додека само во првите шест месеци од 2015 година изнесува 54 илјади.


Тагови:

Слични вести