Експлозија во Суруч кај Шанлиурфа

Според првите информации и изјавите на очевидците, во експлозијата загинале 10, а над 70 лица се повредени

346212
Експлозија во Суруч кај Шанлиурфа

Пред еден културен во месноста Суруч кај Шанлиурфа се случи експлозија.

Според првите информации и изјавите на очевидците, во експлозијата загинале 10, а над 70 лица се повредени.

Според претпоставките, експлозијата била предизвикана од самоубиствен напад.

На местото на експлозијата беа испратени голем број амбулантни коли.

Експлозијата со распрснувачка бомба се случи во чајната градина во непосредна близина на културниот центар на Суруч кај Шанлиурфа.

Безбедносните сили ги зголемија мерките за безбедност.


Тагови:

Слични вести