За само 5 дена во Егејското море спасени 955 имигранти

Во рамките на операциите беа пронајдени мртвите тела 6 лица

321865
За само 5 дена во Егејското море спасени 955 имигранти

Екипите на крајбрежната стража на Егејското море во рамките на операциите во последните 5 дена спасија 955 имигранти. 6 имигранти се удавија во морето.

Според соопштението објавено од страна на Губернијата на Измир, во рамките на операциите од 22 до 26 јуни, екипите на крајбрежната стража на пристаништата во Измир, Ајдин, Баликесир, Чанаккале и Мугла спасија 955 имигранти, од кои повеќето од сириско потекло, кои по илегален пат се обидуваа да побегнат за Грција.

Во рамките на операциите беа пронајдени мртвите тела 6 лица.Тагови:

Слични вести