Ердоган жестоко го осуди убивањето на цивилите во Кобане

Ердоган рече: ги проколнуваме и жестоко ги осудуваме нападите и убивањето на цивилите во Кобане

320247
Ердоган жестоко го осуди убивањето на цивилите во Кобане

Турција никогаш досега не ги затвори вратите пред имигрантите кои побараа засолниште и прифат, рече Ердоган и додаде дека веднаш по нападите на ИСИЛ на Кобане во Турција на лекување во болниците итно беа префрлени скоро 130 ранети од Кобане.

Ердоган ги повика сите фактори на разум и додаде дека Турција нема да молчи пред сето она што се случува во нејзиното опкружување.

Денес се вршат обиди за инфилтрирање на странски проекти во историското ткиво во јужниот дел на нашиот регион.

Турција секако и со право ќе реагира на тие обиди и нема да се однесува како да тоа не се случува, подвлече претседателот Ердоган.

 


Тагови:

Слични вести