МНР остро реагираше на изјавата на Анастасиадис

Изјавата на Анастасиадис беше оценета за тактички маневар која беше дадена со одредена намера

303240
МНР остро реагираше на изјавата на Анастасиадис

Министерството за надворешни работи (МНР) остро реагираше на изјавата на кипарско грчкиот лидер Анастасиадис кој во врска со процесот на преговорите за Кипар алудираше на формирањето на Владата во Турција.

Во соопштението на МНР беше изразена вџашување од алудирањето на кипарско грчкиот лидер Анастасиадис на процесот на преговорите за Кипар и формирањето на Владата во РТ.

Изјавата на Анастасиадис беше оценета за тактички маневар која беше дадена со одредена намера.

Турција е земја со долгогодишна државна традиција и која секогаш ги оствари дадените ветувања и гаранции на меѓународно ниво и ќе продолжи да ги остварува, беше подвлечено во соопштението на МНР.

Турција исто така продолжува со помошта и поддршката на Кипар за изнаоѓање сеопфатно и трајно решение меѓу двете страни.


Тагови:

Слични вести