Процесот за единство и братство на Турција една од основните при

Мировниот процес за изнаоѓање решение е еден од основните предуслови без кој не се може

298553
Процесот за единство и братство на Турција една од основните при

Потпретседателот на владата Јалчин Акдоган рече дека рече дека процесот за единство и братство на Турција што го започнаа претставува една од основните причини за нивното постоење и најголема политичка цел.

Акдоган во пораката преку социјалните медиуми направи проценка на мировниот процес и рече:

Мировниот процес за изнаоѓање решение е еден од основните предуслови за Партијата за правда и развој (АКП) без кој не се може и ние сме решителни во тоа.


Тагови:

Слични вести