Прелиминарните резултати од парламентарните избори

Заврши гласањето на општите гласови за 25-от пратенички период

295551
Прелиминарните резултати од парламентарните избори

И натаму продолжува одбројувањето на гласовите.

Досега се отворени 97,1 насто од гласачките кутии.

Според досегашните резултати, поделбата на гласовите е следна:

Партијата за правда и развој (АКП) : 41,9 насто

Републиканската народна партија (ЏХП) : 25,1 насто

Партијата на национално движење (МХП) : 16.8 насто

Народната демократска партија (ХДП) : 11,7 насто

Останати : 4.4 насто.

Досегашното учество на граѓаните на гласањето достигна 85 насто.

Гласовите на турските граѓани во странство сеуште не се додадени на резултатите.


Тагови:

Слични вести