Секоја чест и слава на славните јунаци и на султанот Мехмет

Претседателот Ердоган преку Твитер на 4 јазици објави честитка по повод 29 мај - 562 годишнина од освојувањето на Истанбул

297465
Секоја чест и слава на славните јунаци и на султанот Мехмет

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган преку Твитер на 4 јазици објави честитка по повод 29 мај - 562 годишнина од освојувањето на Истанбул.

Честитките на претседателот Ердоган беа напишани на турски, курдски, англиски и арапски јазик.

Во честитките се вели следното : честит 29 мај денот кога славната војска на султанот Мехмед Фатих го освои дотогаш неосвоивиот Истанбул. Секоја чест и слава на славните јунаци и на султанот Мехмет Освојувачот.

Претседателот Ердоган воедно ги покани граѓаните да учествуваат на величествената прослава по повод 29 мај во Јени Капи во Истанбул.


Тагови:

Слични вести