За мене легитимен претседател на Египет е Морси

Претседателот Ердоган во Сараево се состана со членовите на трипартитното претседателство на Босна и Херцеговина

282314
За мене легитимен претседател на Египет е Морси

Ердоган воедно учествуваше на официјалните разговори на највисоко ниво меѓу Турција и Босна и Херцеговина.

На конференцијата за печатот што се одржа потоа претседателот Ердоган се осврна на ситуацијата во Египет после изрекувањето на смртната казна на поранешниот претседателот Мохамед Морси и рече : за мене легитимен претседател на Египет не е Сиси туку Морси кој и покрај тоа што беше избран со голем број гласови на избори сепак по државниот удар реализиран од страна на армијата беше осуден на смртна казна.

Ердоган во продолжение рече дека смртната казна во Европа е забранета, во тој случај ги повикувам членките на Европската унија и ги прашувам зошто молчите, зошто не реагирате : Овде онде се даваат одредени празни изјави што сепак е сосема индикативно.


Тагови:

Слични вести