Честитка по повод 19 мај

Претседателот на собранието Џемил Чичек објави порака со свечена содржина по повод 19 мај

280049
Честитка по повод 19 мај

Претседателот на собранието Џемил Чичек објави порака со свечена содржина по повод 19 мај ден на потсетување на Ататурк и празник на младоста и спортот.

Во пораката на претседателот Чичек се истакнува следното:

19 мај е еден од важните датуми во историјата на турскиот народ. На овој ден беше искинат кефенот кој го кроеја непријателите на турскиот народ во моментите кога битката за ослободување се уште беше во тек.

Младите поколенија се наследниците на борбата за ослободување на татковината од окупаторите која започна во градот Самсун. Нашата младина со миразот стекнат од постарите поколенија со гордост и чест ќе го носи сето богатство стекнато низ вековите до идните генерации.

 


Тагови:

Слични вести