Во Дидим кај Ајдин фатени 84 имигранти

261130
Во Дидим кај Ајдин фатени 84 имигранти

Во месноста Дидим кај Ајдин фатени 84 имигранти кои по илегален пат сакаа да преминат во Грција.

Екипите на крајбрежната стража соопштија дека повеќето од имигрантите кои преку ’ртот Фенер Бурну по илегален пат сакаа да преминат во Грција по потекло беа од Сирија, Нигерија, Конго, Доминик, Гана и Ангола.

Имигрантите беа предадени на дирекцијата на полицијата на градот Дидим.


Тагови:

Слични вести