Утре Давутоглу ќе замине во еднодневна посета на Германија

Давутоглу свечено ќе ја отвори новата зграда на Генералниот конзулат на РТ во Дизелдорф

258503
Утре Давутоглу ќе замине во еднодневна посета на Германија

Утре премиерот Ахмет Давутоглу ќе замине во еднодневна посета на Германија.

Претседателот на Сојузот на европските турски демократи (УЕТД) Сулејман Челик на прес конференцијата во Келн рече дека утре премиерот Давутоглу на пладне ќе дојде во Дизелдорф и свечено ќе ја отвори новата зграда на Генералниот конзулат на РТ во Дизелдорф.

Челик додаде дека по свеченото отворање, премиерот Давутоглу ќе замине за Дортмуд каде ќе им се обрати на турските печалбари во Германија.


Тагови:

Слични вести