Чавушоглу во посета на БиХ

Во рамките на билатералните средби ќе бидат разменети мислења во врска со актуелните теми во Босна и Херцеговина и Балканот

256454
Чавушоглу во посета на БиХ

Министерот за надворешни работи Мевљут Чавушоглу престојува во посета на БиХ.

Во рамките на посетата ќе бидат разгледани можностите за унапредување и развој на односите и соработката меѓу двете земји.

Во рамките на билатералните средби ќе бидат разменети мислења во врска со актуелните теми во Босна и Херцеговина и Балканот.

Министерот за надворешни работи Чавушоглу меѓудругото ќе се состане со членовите на трипартитното претседателство на БиХ, претседателите на Домот на народите во Собраните на БиХ и Домот на пратениците во парламентот на БиХ.

Министерот Чавушоглу ќе го посети и гробот на Алија Изетбеговиќ.


Тагови:

Слични вести