6 турски авиони од типот Ф-16 испровоцирани од страна на два грч

Согласно правилата на ангажман, турските авиони на провокацијата на грчките авиони одговорија на ист начин

247343
6 турски авиони од типот Ф-16 испровоцирани од страна на два грч

6 турски авиони од типот Ф-16 кои во рамките на обуката го надлетуваа меѓународниот воздушен простор над Егејот, беа испровоцирани од страна на два грчки авиони од типот Ф-16.

Согласно правилата на ангажман, турските авиони на провокацијата на грчките авиони одговорија на ист начин.

Според веста на веб страницата на интернет на Генералштабот, турските авиони од страна на грчките авиони беа испровоцирани така што беа заклучени на радарите и тоа цела една минута.

Турските авиони, на провокацијата на грчките авиони им одговорија на ист начин.

Во меѓувреме, беа фатени 148 лица кои по илегален пат од Сирија сакаа да влезат во Турција.


Тагови:

Слични вести