Во Бодрум се отвори сезоната на крстосувачи

Крстосувачкиот брод со панамско знаме Принсендам утрово се укотви во пристаништето на летувалиштето на Егејското море Бодрум

239986
Во Бодрум се отвори сезоната на крстосувачи

Принсендам во Бодрум допатува од Анталија.

Крстосувачот Присендам чија должина изнесува 205 метри во Бодрум истовари 519 туристи од кои повеќето американци, Канаѓани, Англичани и Австријци.

Гостите на бродот ги опслужува персонал од 466 лица.

Туристите излегоа на прошетка по Бодрум и ја посетија историската тврдина.

Следна станица на Принсендам е Кушадаси.


Тагови:

Слични вести