Нема да отстапиме од реализацијата на мировниот процес

Потпретседателот на владата Јалчин Акдоган направи проценка на случувањата во земјата пред општите избори закажани за 7 јуни годинава

284486
Нема да отстапиме од реализацијата на мировниот процес

Став на владата, истакна Акгодан е дека демократијата не може да се воспостави со сила и дека оној кој што игра со оган самиот ќе се изгори.

Нема да дозволиме процесот на помирување да се жртвува за изборите и нема да се повлечеме ниту чекор назад од дословно реализирање на мировниот процес во земјава, беше дециден вице премиерот Акдоган.


Тагови:

Слични вести