Сириски гранати врз рејханли кај Хатај

Согласно правилата за ангажман, Турција одговори со две гранати од хаубица

281104
Сириски гранати врз рејханли кај Хатај

Генералштабот соопшти дека во рамките на бомбардирањето со тешко оружје од страна на Сириската армија врз позициите на силите на опозицијата, една граната падна источно од месноста Рејханли кај Хатај.

Генералштабот во соопштението по повод настанот соопшти дека гранатата паднала во раните утрински часови, дека нема жртви. По експлозијата беа скршени прозорците на околните куќи, а 5 лица беа полесно повредени.

Во соопштението меѓудргото беше истакнато дека согласно правилата за ангажман, Турција одговори со две гранати од хаубица.


Тагови:

Слични вести