Владин состанок посветен на решението во борбата против тероризм

На место на Хакан Фидан, за нов потсекретар на МИТ назначен заменик потсекретарот Исмаил Хакки Муса

216406
Владин состанок посветен на решението во борбата против тероризм

Вчера под претседателство на премиерот Ахмет Ддавутоглу се одржа состанок посветена на решението во борбата против тероризмот.

На состанокот што се одржа во Владината зграда, беа разменети мислења во врска со постигнатото ниво на активностите за изнаоѓање решение во борбата против тероризмот.
Потсекретарот на Националната разузнавачка служба (МИТ) Хакан Фидан кој поднесе оставка поради кандидатурата на претстојните парламентарни избори, последен пат учествуваше на состанокот. На состанокот учествуваа и министрите за внатрешни работи, правда и национална одбрана, бирократи од Владата, Управата за јавна безбедност и потсекретарите на МНР.
Во меѓувреме, на местото на шефот на разузнавачката служба МИТ, Хакан Фидан кој поднесе оставка, беше назначен заменик потсекретарот Исмаил Хакки Муса.
Новиот потсекретар на МИТ од страна на премиерот Ахмет Давутоглу ќе биде доставен на одобрување од страна на претседателот Ердоган. По разгледувањето на предлогот за новиот потсекретар на МИТ на седницата на Советот за национална безбедност на земјава, со указ потпишан од страна на претседателот на државата и премиерот на Владата, официјално ќе биде назначен новиот потсекретар на МИТ.


Тагови:

Слични вести