Претседателот Ердоган на турнеа по Африка

Претседателот Ердоган првин ќе ги посети Етиопија, Танзанија и Сомалија а потоа и останатите 9 земји

170939
Претседателот Ердоган на турнеа по Африка

Првата надворешна посета во новата 2015 година претседателот Реџеп Тајип Ердоган ќе ја оствари на вкупно 12 африкански земји.

Претседателот Ердоган првин ќе ги посети Етиопија, Танзанија и Сомалија а потоа и останатите 9 земји.

Цел на посетата на претседателот Ердоган на африканските земји е унапредување на билатералната соработка како и постоењето на паралелните структури во турската власт и во овие земји. Така да се очекува во официјалните разговори на претседателот Ердоган во Африка да стане збор и за ова прашање.

На програмата на претседателот Ердоган во текот на јануари се наоѓаат и официјалните посети на соседните земји како што се Ирак и Иран.


Тагови:

Слични вести