Последен состанок на Советот за национална безбедност

На состанокот ќе се подвлече на значењето во борбата против паралелната држава

165614
Последен состанок на Советот за национална безбедност

Последниот годинашен состанок ќе се одржи утре во Анкара под претседателството на претседателот Реџеп Тајип Ердоган.

На состанокот ќе се направи осврт на внатрешните и надворешнитеслучувања во 2014 година.
На преден план на состанокот се очекува да бидат postavenı чекорите што беа фрлени во текот на изминатата година за окончување на тероризмот.
На состанокот ќе се подвлече на значењето во борбата против паралелната држава.
Во рамките на надворешните случувања, главна тема за дискусија ќе биде последната ситуација во Сирија и во Ирак како и борбата против тероризмот.


Тагови:

Слични вести