Помош од турската Црвена полумесечина на Ирак

Филијалата на Црвената полумесечина во Кајсери изготви 3 шлепери за Туркменците во Ербил

160863
Помош од турската Црвена полумесечина на Ирак

Турската хуманитарна организација Црвена полумесечина продолжува да испраќа помош на Ирак.

Во изминатите 6 месеци беа испратени 90 шлеперихуманитарнапомош.
Филијалата на Црвената полумесечина во Кајсери изготви 3 шлепери за Туркменците во Ербил.
Во рамките на пакетот се наоѓаат вреќи бунгур, брашно, босквити, овошни сокови, јоргани и облека.
Трите шлепери се предвидува до недела да пристигнат во Ербил.


Тагови:

Слични вести