Абади доаѓа во посета на Турција

Ирачкиот гостин ќе се состане со премиерот Ахмет Давутоглу

159472
Абади доаѓа во посета на Турција

Ирачкиот премиер Хајдар Ал Абади денес ќе допатува во официјална посета на Турција.

Ирачкиот гостин ќе се состане со премиерот Ахмет Давутоглу и ќе учествува на вториот состанок на Турско-ирачкиот Високи совет за стратешка соработка.
Првиот состанок беше одржан во октомври 2009 година во Багдад.
Советот преку механизмите и заедничките проекти планира да ја развие соработката со Ирак на политички, економски, енергетски план, потоа водените извори, културната и воената соработка.


Тагови:

Слични вести