Во Карс се одржува троен министерски состанок

На состанокот на ниво на министри за надворешни работи учествуваат домаќинот Турција, Азербејџан и Грузија

143279
Во Карс се одржува троен министерски состанок

На дневниот ред на состанокот се наоѓаат прашања посветени на унапредување на билатералната и трилатералната соработка како и одредени регионални прашања.

Состанокот ќе се искористи и за билатерални средби меѓу министрите.

Се очекува на средбите да се направи проценка на одредени билатерални и регионални прашања, да се бараат начини за унапредување на билатералната соработка на база на заеднички интереси и да се бараат можности за зајакнување на регионалната стабилност и безбедност.


Тагови:

Слични вести