Заврши 23-от Советодавен состанок на АК партијата

Активностите што се водат за окончување на тероризмот, ќе биде успех за целиот регион

178509
Заврши 23-от Советодавен состанок на АК партијата

Заврши 23-от Советодавен состанок на АК партијата што се одржа во Афјонкарахисар.
Премиерот и претседател на АК партијата Ахмет Давутоглу во завршниот говор на состанокот ги објави одлуките што беа усвоени во процесот за изнаоѓање решение во борбата против тероризмот, надворешната политика и економијата.
Премиерот Давутоглу подвлече дека активностите што се водат за окончување на тероризмот, ќе биде успех за целиот регион а не само за Турција. Без оглед на причините и сите оние кои што евентуално ќе сакаат да извршат саботажа, процесот ќе продолжи со голема решителност.
Давутоглу додаде дека остварувањето на процесот е неизбежен од аспект на интеграцијата и соединувањето на нацијата како и опстојувањето на државата.


Тагови:

Слични вести