Нуман Куртулмуш престојуваше во посета на Дијарбакир

Владата решително ќе продолжи со процесот за изнаоѓање решение во борбата против тероризмот

172312
Нуман Куртулмуш престојуваше во посета на Дијарбакир

Потпретседателот на владата Нуман Куртулмуш во Дијарбакир се состана со претставниците на Невладините организации.

На состанокот беше разгледан процесот и активностите за изнаоѓање решение во борбата против тероризмот.
По состанокот кој беше затворен за печатот, потпретседателот на Владата Куртулмуш на прес конференцијата рече дека Владата решително ќе продолжи со процесот за изнаоѓање решение во борбата против тероризмот.
По состанокот, Нуман Куртулмуш замина од Дијарбакир.


Тагови:

Слични вести