Агри осамна под снежна покривка

Температурата на оваа планина која воедно е еден од најважните турски скијачки центри осетно опадна

164039
Агри осамна под снежна покривка

Највисоката планина во Турција Агри утрово осамна под снежна покривка.

Температурата на оваа планина која воедно е еден од најважните турски скијачки центри осетно опадна што предизвика снежни врнежи преку ноќта.

Врвовите на Агри се снежно бели преку целата година, дури и во летните месеци.

Секоја година иљадници домашни и странски туристи се искачуваат по тесните и опасни патеки на Агри за кога ке стигнат до еден од врвовите да уживаат во панорамата која што се пружа неколку километри на околу.Тагови:

Слични вести