Владин состанок посветен на борбата против тероризмот

Состанокот се одржа под претседателствио на премиерот Ахмет Давутоглу

158761
Владин состанок посветен на борбата против тероризмот

Владата одржа состанок посветен на борбата решавањето на тероризмот


Процесот за решавањето на тероризмот беше разгледан на состанокот на владата што се одржа под претседателство на премиерот Ахмет Давутоглу.
На состанокот што се одржа во седиштето на Владата учествуваа потпретседателите на владата Булент Аринч, Али Бабаџан, Јалчин Акдоган и Нуман Куртулмуш како и министерот за правда Бекир Боздаг, министерот за внатрешни работи Ефкан Ала, министерот за одбрана Исмет Јилмаз. На состанокот присуствуваа потсекретарот на националната разузнавачка служба (МИТ) Хакан Фидан и претседателот/координаторот на пратеничката група на АК партијата Махир Унал како и некои високи бирократи.


Тагови:

Слични вести