Се промени адресата на приемот на Денот на републиката

Годинашниов прием ќе се одржи во новата претседателска резиденција што се изгради во шумскиот чифлиг Ататурк

159716
Се промени адресата на приемот на Денот на републиката

Се промени адресата по повод приемот на Денот на републиката

Годинашниов прием по повод одбележувањето на 29-ти октомври - Денот на републиката, наместо во претседателскиот дворец Чанкаја годинава првпат под претседателот Реџеп Тајип Ердоган ќе се одржи во новата претседателска резиденција што се изгради во шумскиот чифлиг Ататурк.
На поканата, покрај изразот Седиште на Претседателството во заграда се наоѓа изразот „Бештепе“. Свечениот прием по повод годинашново одбележување на 29-ти октомври, Денот на републиката наместо во досегашната претседателска резиденција Чанкаја, ќе се одржи во новото седиште на Претседателот изградено во шумскиот чифлиг Ататурк.


Тагови:

Слични вести