Откриени остатоците на урнатиот воен хеликоптер

Во несреќата загинаа 4 воени лица

154622
Откриени остатоците на урнатиот воен хеликоптер


Одреден период по полетувањето на хеликоптерот од типот Скорски на Поморската воздушна команда од воениот аеродром Џенгиз Топел во Коџаели, дојде до прекин во врските. Хеликоптерот се урна во близината на месноста Картепе кај Коџаели.

Во несреќата загинаа 4 воени лица.
Хеликоптерот Скорски вчера на пладне полета од воениот аеродром Џенгиз Топел во Коџаели и тргна на пат за Коња. Но по одреден период дојде до прекин на врските.
Во активностите за пребарување и спасување кои траеја цел дена, освен екипите на Командата на поморските и воздушни сили учествуваа и цивилните екипи за пребарување и спасување.
На крајот на активностите, околу 23.00 часот ноќе неа откриени остатоците на урнатиот хеликоптер.
Остатоците на хеликоптерот беа откриени во местото Караардичли кај Картепе. Во несреќата загинаа 4 воени лица.


Тагови:

Слични вести