Не е постигнат никаков нов компромис со САД за Инџирлик

Меѓу САД и Турција беше постигнат компромис за обука на приврзаниците на сириската опозиција.

155731
Не е постигнат никаков нов компромис со САД за Инџирлик

Владини извори соопштија дека не е постигнат никаков нов компромис со САД околу користење на воздушната база Инџирлик во Адана.


Според Владини извори, меѓу САД и Турција беше постигнат компромис за обука на приврзаниците на сириската опозиција.
3 години како се бара да се постигне компромисот.
Во меѓувреме, информациите објавени во некои весници и медиуми дека „Турција го прифати предлогот за употреба на воздушната база Инџирлик од страна на коалиционите сили предводени од САД“ не ја одразуваат вистината, беше истакнато од страна на Владините извори.
Владините претставници истакнаа дека не беше постигнат никаков нов компромис со САД за употреба на воздушната база Инџирлик, а за кој претходно постои договор.


Тагови:

Слични вести